![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
500 г патладжани
250 г сирене (извара)
7 яйца
75 г мазнина (масло, маргарин или олио)
2 пиперки
1 глава кромид лук
1/2 връзка магданоз
6 зърна черен пипер
Сол при необходимост
Патладжаните се изпичат, обелват се и се нарязват на дребно. Сиренето се натрошава на малки парчета. Лукът и пиперките се нарязват на дребно и се задушават в две трети от мазнината.
Задушените зеленчуци се размесват с подготвените сини домати и сирене, половината от магданоза (нарязан на дребно) и две яйца. Ако е необходимо, към сместа се добавя сол и тя се разпределя в гювечета, предварително намазани с останалата мазнина,
Гювечетата се запичат за кратко време във фурна и се изваждат, за да се постави във всяко от тях по едно яйце, при което трябва да се внимава да не се разкъса жълтъкът му. След това гювечетата се поставят отново във фурната и се допичат.