Какво може да бъде по-добре от сезонните витаминни зеленчуци ? Само вкусни ястия, приготвени с тях! Този път ще ви покажем как да си приготвите пържени патладжани с пълнеж . Рецептата ще се хареса особено на дамите, които обичат да разнообразяват ежедневната си диета с ярки ястия.
Нашите лакомства са подходящи за всеки повод. Ястието ще изглежда страхотно и като празнично и като бърза закуска за цялото семейство. В допълнение, патладжан с пълнеж може да се приготви от всеки продукт. Например заменете кренвирша с друго месо или гъби. Заслужава си да опитате!
Съставки
Патладжан 2 бр.
яйце 3 бр.
колбас по ваш избор (кренвирш, филе, шунка, салам, каквото имате в хладилника)
Пшенично брашно 1 супена лъжица
морков половин
лук на вкус
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне
Нарежете патладжана на големи пръстени. Поставете зеленчука в подсолена вода за 5 минути. След това изплакнете. Нарязваме на ситно зеления лук, морковите и млечния колбас. Смесете всички съставки.
С помощта на лъжица извадете средата на всяко парче патладжан. Смелете тази част и добавете към пълнежа.
Разбийте яйцата със сол и черен пипер. Добавете яйчената смес към пълнежа. Добавете брашното и разбъркайте добре
Загрейте тиган със слънчогледово масло. Оформете патладжана и изсипете пълнежа вътре с лъжица. Покрийте и гответе за няколко минути на слаб огън.
След това обърнете пълнените патладжани. Покрийте тигана отново и запържете ястието до готовност.
Пържените патладжани са готови. Поднесете ястието топло с прясна заквасена сметана или любимия ви сос. Добър апетит!