Патладжан по турски- няма как да не се превърне в любим за семейството ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Патладжан по турски- няма как да не се превърне в любим за семейството ви
Патладжан по турски- няма как да не се превърне в любим за семейството ви
42606
Патладжан по турски- няма как да не се превърне в любим за семейството ви
какво четем
Приготвяне: 45 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 340 kcal

Турската кухня е известна по целия свят с вкусните си и много ароматни ястия. Днес редакторите ни Ви канят да си приготвите вкусно ястие -  патладжан с мляно месо. Тази рецепта е идеална за семейна вечеря или за събиране на чаша вино с приятели.

Опитайте се да го приготвите поне веднъж - и това прекрасно ястие ще стане любимо на цялото ви семейство!

Патладжан по турски 
СЪСТАВКИТЕ

 
3 патладжана
400 г мляно месо
1 лук
2 домати
1 супена лъжица доматен сок
1 българска чушка
2 скилидки чесън
сол на вкус
прясно смлян черен пипер на вкус
1 щипка суха мента
1 щипка суха риган
3 клонки магданоз
2 клонки зелен лук
2 супени лъжици растително масло

ПОДГОТОВКА
Нарежете патладжана на кръгчета с дебелина 1-1,5 см.

рецепта за патладжан
Посолете ги и ги оставете да престоят около 20 минути, за да пуснат сок.

След това ги изцедете и попийте патладжана със салфетка.
патладжан по турски
Нарежете лука. Половината добавете към каймата, както и сол и пипер.

Сега трябва да подготвите соса. За да направите това, сложете втората половина лук в растително масло за 3 минути и запържете

Нарежете доматите и чушките на кубчета.

В тигана с лука, добавете нарязаните домати и чушки. Задушете зеленчуците за още 7 минути, след това изсипете доматения сок, подправете със сол, пипер и оставете сместа да заври.

Добавете щипка суха мента, риган, ситно нарязан магданоз и оставете за още 3 минути.

Намажете с масло тавичката и изрежете вътрешността на патладжана и напълнете.

След това сложете соса. Сложете ястието във фурната на 180 градуса за около 45 минути.

Извадете ястието от фурната и поръсете с нарязан лук и чесън.

Ароматното и невероятно вкусно ястие от турската кухня е готово. То върви добре със спагети, ориз и дори картофи.

Радвайте любимите си хора с такава вечеря често!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft