Изглежда, че патладжанът е създаден от природата специално за мързеливите домакини . Приготвя се лесно, няма да го развалите с никаква подправка, може да го приготвите за гарнитура, за лека закуска и пък за основно .
Пържен патладжан - изглежда елементарно ястие и е . Не е необходимо да знаете някакви трикове за готвене, просто ви трябва един тиган и лопатка ... Вземете го и изпържете!
Съставките
Яйце 3 бр
Слънчогледово масло 4 супени лъжици
майонеза 1 ч.л.
чесън 1 скилидка
Черен пипер (смлян) 1 щипка
патладжан 2 бр
магданоз
сол 0,5 ч.л.
лук 1 бр
подготовка
Ссмесете яйцата, подправете ги със сол и черен пипер. Обелете патладжана и нарежете на едри кубчета. Прехвърлете патладжана към яйцата, разбъркайте старателно.
Покрийте съда със залепващо фолио и поставете в хладилник за един час. Периодично разбъркайте съдържанието, така че яйцата да накиснат патладжана равномерно.
Нарежете лука, както искате. Загрейте олио в тиган и запържете лука до златисто кафяво. След това го сложете в купа. Смелете магданоз и чесън.
Поставете патладжанът, заедно с течността, във вече загрят тиган . Запържете до хрупкавост, около 10 минути, като разбърквате няколко пъти. След това добавете лука и разбъркайте.
Последно добавете магданоз и чесън, разбъркайте и свалете от котлона. Можете да добавите лъжица майонеза или заквасена сметана по ваш вкус. Разбъркайте и сервирайте.
Както можете да видите, рецептата не се различава по сложност и съставки. Но, повярвайте ми, вкусът е много специален: нежен и приятен. Това е чудесна вечеря към всяка маса.
Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите си!