свинско месо – 4 свински крачета, свински уши и опашка
лук – 1 глава
чесън – 2 глави + 2 с.л. счукан
моркови – 1-2 броя
целина – ½ глава
дафинов лист – 2 броя
сол
яйца – 2 броя
оцет – 2-3 с.л.
Измийте добре свинските крака, уши и опашка, сложете ги в дълбока тенджера и ги залейте с вода. Прибавете разрязан на 2 лук, скилидките на 2 глави чесън (почистени), нарязани на едро моркови, целината и дафиновите листа.
Когато чорбата заври, прибавете сол на вкус. Щом свинското омекне напълно се изважда, отделя се от костите и се нарязва на късове. Бульонът се прецежда и в него се връщат крачетата, ушите и опашката.
Оставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание).