Пека, дълбая и пълня с най-пухкавия крем - става нереална вкусотия, а на вид е бомба!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пека, дълбая и пълня с най-пухкавия крем - става нереална вкусотия, а на вид е бомба!
Пека, дълбая и пълня с най-пухкавия крем - става нереална вкусотия, а на вид е бомба!
13437
Пека, дълбая и пълня с най-пухкавия крем - става нереална вкусотия, а на вид е бомба!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този пудинг сладкиш изглежда изумително, а на всичкото отгоре е и нереално вкусен! За да бъде всичко перфектно, приготвянето му е супер лесно, стига да спазите точно всички инструкции. Ние имаме рецептата, а от вас очакваме изпълнението - нека видим кой ще го направи най-сполучлив! Ето как се прави нереално вкусният пудинг сладкиш :

Нереално вкусен пудинг сладкиш

Продукти за блата:

3 яйца

1 чаша кафява захар

1 чаша прясно мляко

7 гр.

бакпулвер

2 чаши пшенично брашно

2 с.л. какао на прах

1 щипка сол

2 с.л. растително масло

За пудинга:

2 пак. ванилов пудинг (40 гр.)

1 л прясно мляко

8 с.л. кафява захар

Мерителната чаша е от 240 мл

пудинг сладкиш на трохи

Приготвяне:

1. Първо пригответе блата. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото на прах, добавете солта, разбъркайте.

2. Разбийте яйцата с миксер за около две минути, след това постепенно добавете кафявата захар лъжица по лъжица, като продължавате да биете (разбивайте общо около 5-6 минути).

3. Добавете сухите съставки на няколко дози към разбитите яйца със захарта, след което разбъркайте с лъжица с движения отгоре надолу. Добавете растителното масло.

4. На малки порции добавете прясно сварено мляко (загрейте го в микровълновата), като непрекъснато разбърквате тестото с движения отгоре надолу.

тесто за сладкиш

5. Изсипете тестото в квадратна форма с размери 23 * 23 см, постлана с хартия за печене.

блат за сладкиш

6. Изпечете блата във фурна, предварително загрята на 180 градуса, за около 25 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете блата да изстине напълно.

7. Докато блатът се охлажда, пригответе ваниловия пудинг според указанията на опаковката. Покрийте с прозрачно фолио и го оставете да се охлади малко.

8. След това с помощта на ринг или друга кръгла формичка направете дупки в охладения блат. От изрезките направете трохи с ръце.

сладкиш с дупки

9. Покрийте формата, в която се е пекъл блатът, с прозрачно фолио и го върнете обратно вътре. Залейте блата с охладения пудинг, загладете повърхността му с лъжица.

пудинг сладкиш рецепта

10. За да знаете точното място, къде да направите разрезите на сладкиша, маркирайте ги с клечки за зъби. След това поръсете ваниловия пудинг с трохите от блата и леко ги притиснете. Покрийте десерта с фолио и го пъхнете в хладилника, за да стегне (най-добре за цяла нощ). Нарежете на парчета по предварително маркираните с клечки за зъби места, и поднесете. 

сладкиш на трохи

Приятен апетит!

пудинг сладкиш разрез

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft