Ето как пека 10 блата за 30 минути - деликатни, вкусни и попиват много крем! За най-вкусната торта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как пека 10 блата за 30 минути - деликатни, вкусни и попиват много крем! За най-вкусната торта:
Ето как пека 10 блата за 30 минути - деликатни, вкусни и попиват много крем! За най-вкусната торта:
50059
Ето как пека 10 блата за 30 минути - деликатни, вкусни и попиват много крем! За най-вкусната торта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате бързо да направите разкошна висока торта, то тази рецепта е за вас. Блатовете на тиган са много лесни за приготвяне и не изискват използването на фурна - изпичат се перфектно само за няколко минути.

Тортените блатове са меки и нежни благодарение на тестото със заквасена сметана.

Ето необходимите продукти:

Нежни блатове на тиган

Продукти за 8-10 блата:

  • 200 гр. заквасена сметана с масленост 15-20%
  • 1 ч.л. (с връх) сода за хляб
  • 180-200 гр. захар
  • 400-450 гр. брашно
  • 1 пак.ванилена захар

Приготвяне:

Започваме с тестото: сложете заквасената сметана в дълбока купа, добавете лъжица сода и веднага разбъркайте енергично. Оставете за 3-4 минути, оставяйки содата да реагира с ферментиралия млечен продукт, което предизвиква бурно бълбукане.

Веднага добавете захарта и разбъркайте. След това пресейте брашното и ванилената захар през сито, като направите това на 2-3 стъпки. Първо омесете тестото с лъжица, след това преминете към месене с ръце. Тестото се получава доста плътно, но остава еластично.

Поставете тестото върху маса, леко поръсена с брашно, омесете го с ръце и го разделете на 8-10 равни части. Всяка част разточете на тънък блат. За да направите формата по-чиста, можете да използвате чиния или капак от тенджера като форма, за да отрежете краищата. Изрезките могат да се съберат заедно, да се разточат отново или просто да се изпържат - стават много вкусни.

Печем блатовете в тиган с незалепващо покритие. Загрейте го и нагласете котлона на минимум. Сложете блата в тиган, първо изпечете едната страна под капак, след това го обърнете и допечете другата страна без капак за половин минута.

блатове на тиган

Готовите блатове са все още пухкави, но не прекалено дебели, създавайки идеалната основа за тортата. Получават се особено нежни на вкус и попиват хубаво крема.

Изберете крем по ваш вкус, намажете всеки блат и оформете торта. Това е просто, бързо и винаги вкусно. Опитайте тази рецепта.

торта на тиган

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft