Пелмени с фасул
22 Декември 2011
5130
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За тестото:
1 кг брашно
вода
За варене:
1 ч.л. сол
черен пипер на зърна
няколко зърна бахар
2-3 дафинови листа
За плънката:
сварен фасул
царевица
кашкавал
подправки на вкус
Замесва се не много твърдо тесто, което се разделя на три части. Всяка част се разточва на кора с дебелина 3 мм. С по-широка чаша се изрязват кръгчета с диаметър около 6 см. В средата на всяко кръгче се слага от плънката от овкусен фасул, царевица и нарязан на ситно кашкавал. Завиват се като пелмени и се варят във вече вряща вода, подправена с малко сол, черен пипер, бахар и дафинов лист. Поднасят се със сметана или настърган и запържен лук.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари