2 средно големи червени или жълти чушки (камби)
1 чаша бейби спанак
1/2 чаша кисело мляко
3/4 бяло сирене (Фета) - натрошено
1/2 чаша пресен магданоз
3 с.л. прясна мента
2 с.л. пресен лимонов сок
1 ч.л. мед
сол и черен пипер
1/4 чаша зехтин
500 гр. пене ригате (паста) или ригатони
1/3 чаша маслини Каламата без костилки, на половинки
Изпечете чушките на грил или в загрята фурна, задушете ги добре в затворен съд или увити във фолио, след което махнете дръжките и ги обелете. Изстържете добре семенцата и разрежете чушките на ивички. Заделете настрана.
За пестото със сирене: смесете спанака, киселото мляко, сиренето, магданоза, ментата, лимоновия сок, меда и щипка сол и пипер в купата на кухненския робот (миксера). Пулсирайте няколко пъти, докато се раздробят продуктите. Все още разбивайки, поръсете отгоре зехтина, овкусете със сол и черен пипер и оставете настрана. Пригответе пастата според инструкциите на опаковката, отцедете я и прехвърлете в купа. Прибавете чушките и нарязаните маслини към пастата. Добавете половината от соса със сирене и разбъркайте. По желание добавете още сос към всяка порция.