Пилето се обезкостява и месото се нарязва на хапки. Оризът се накисва за 30 минути в хладка, посолена вода.
Тесто: Омекналото масло се разбива с яйцата и солта. Добавя се брашното, лъжица по лъжица, като се бърка с винтовите приставки на миксера. Оставя се покрито в хладилник.
Пилаф: В маслото се запържват бадемите и шамфъстъкът. Изваждат се. В същата мазнина се запържва отцеденият ориз, добавя се бульонът, кипва се, котлонът се намалява и се вари на слаб огън 20 минути с капак. През това време фурната се загрява на 180 С. Оризът се разбърква, слагат се бадемите, шамфъстъкът, стафидите и пилешкото месо. Подправя се със сол и черен пипер.
Тестото се разточва на тънко, около 3 мм. Форма за печене се облицова с тестото, като то трябва да е по-широко от формата (да излиза навън). Пилафът се слага в тестото, притиска се добре с лъжица, за да няма празни места. Накрая се завива с висящото от краищата тесто. Пече се до златисто, обръща се в поднос и се сервира горещо.
По време на печенето стафидите набъбват. За тези, които ги обичат по-меки, може да се запържат предварително.
Пилафът може да се подправи и с подправки по собствен вкус - лимонова кора, лимонов сок, ментови листа и т.н. Могат да се добавят и други ядки или други продукти, по собствен избор - запържени ивици лук, люта чушка и т.н.
Перде пилаф с пилешко
17 Януари 2012
12979
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари