Няма нищо по-лесно, отколкото да си сготвите пилешки пържоли, като я запържите от двете страни в тиган. Но пържолите, изпечени във фурната , се различават благоприятно по сочността и нежността си, благодарение на способността да се комбинират със зеленчуци или кашкавал
Домати и лук се пекат на възглавница от пилешко месо, поръсено с настъргано кашкавалче, което образува апетитна кремообразна кора. Към рецептата може да се добави майонеза , която препоръчваме да си приготвите вкъщи.
Съставките
Пилешко филе 600 г
лук 1 бр.
домат 5 бр.
кашкавал 250 грама
майонеза 5 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
Подготовка
Пилешки гърди, нарязани на парчета с дебелина 2-3 см, начукайте ги добре.
Поставете парчетата месо на тава за печене, омаслена добре.
Нарежете лука на малки кубчета, доматите на кръгове.
Котлетите осолете, добавете пипер, майонеза. Сложете лука, после домата.
Изпратете в тавата за 20 минути в предварително загрята фурна до 200 градуса.
Вземете пържоли и поръсете с настърган кашкавал. Изпратете да се печат за още 10 минути.
Пилешките пържоли, печете във фурната, сервирайте с варени картофи или картофено пюре. Особено добре се комбинират с ризото . Бърза и лесна рецепта, която си заслужава да споделите с приятелката си!