Перфектната марина за свинско месо, която ще ви изстреля в топ класацията за домакиня на годината

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектната марина за свинско месо, която ще ви изстреля в топ класацията за домакиня на годината
Перфектната марина за свинско месо, която ще ви изстреля в топ класацията за домакиня на годината
13867
Перфектната марина за свинско месо, която ще ви изстреля в топ класацията за  домакиня на годината
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обикновено свинското е печено, пържено или задушено. Но вареното не е особено предпочитано на вкус, като се има предвид, че е доста скучно и безвкусно. Но можете да го превърнете в невероятно ястие със специална марината ! Готвенето е лесно, но трябва да изчакате, докато месото попие напълно подправките.

Месото може да бъде всякакъв вид, не е задължително да е свинско. Ако не ви харесва някяо от подправките,  можете да заместите винаги с магданоз , мента, копър, босилек или всякакви други зеленчуци.

 

съставки

свинско месо 500 g

Черен пипер 3 броя грахчета

карамфил 4 броя

дафинови листа 2 броя

лук 3 броя

кориандър 1 пакет

Чили чушки 1 брой

вода 50 ml

Лимонов сок 90 ml

Балсамов оцет 2 супени лъжици

захар 3 супени лъжици

сол 1,5 ч. Л.

Зехтин 4 супени лъжици

Черен пипер (смлян) 0,5 ч.

л

риган 0,5 ч. Л.

магданоз 1 ч. Л.

чили или червен пипер лют на люспи  0,25 ч. Л.

 

подготовка

Потопете цялото парче месо във вряла вода, добавете няколко грахчета пипер, дафинов лист и лук и сварете. След половин час, посолете и сварете за около 10 минути, направете проверка за готовност. За да направите това, направете разрез - ако сокът, който излиза е чист - месото е готово, ако е червен - гответе още.

готвене на свинско месо
Смесете 50 мл вода с масло, лимонов сок (можете да използвате лайм) и балсамов оцет, добавете подправки, сол и захар.

готвене на свинско месо
Нарежете лукът на тънки пръстени или половинки

готвене на свинско месо
Вземете месото от водата, нарежете го на филийки със средна дебелина - дебелите няма да се накиснат, а тънките ще се разпаднат в марината.

готвене на свинско месо
Поставете в дълбока купа, редувайте наслоеве месо и лук. Изсипете марината, покрийте с фолио. Изпратете в хладилника най-малко 4 часа (в този случай трябва внимателно да разбърквате резените на всеки час) и по-добре през цялата нощ. 

готвене на свинско месо

Красиво поставете месото на плоча, украсете с подправки. Чилито добавяйте на части, така че да не стане прекалено люто! Уверете се, че ще споделите тази рецепта с приятели - нека и те се порадват на нещо вкусно

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft