Перфектната рецепта за домашни гофрети - като от едно време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектната рецепта за домашни гофрети - като от едно време:
Перфектната рецепта за домашни гофрети - като от едно време:
15236
Перфектната рецепта за домашни гофрети - като от едно време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Понякога храната ни връща като по чудо във времето и местата, с които я свързваме. Добрите стари гофрети от детството събуждат един такъв мил спомен за моментите, когато се редяхме пред училищната лавка, за да си ги поръчаме със сирене, сладко или и двете.

Ето защо днес решихме да ви предложим рецепта за домашни гофрети , точно като тези, които ни поднасят в сладкарниците и заведенията.

ДОМАШНИ ГОФРЕТИ

Гофретите, направени по тази проста рецепта, винаги са хрупкави и вкусни. Намерете гофретник и поглезете семейството си с това лакомство!

Продукти:

200 г масло

200 г захар

3 яйца

80 г заквасена сметана

2 чаши брашно

0,5 чаена лъжичка сода

домашни гофрети

Приготвяне:

Първо разбийте яйцата със захарта.

продукти гофрети

Добавете меко масло към масата, след това добавете брашното и содата, смесени със заквасена сметана. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна маса. Тестото е готово!

тесто гофрети

Сега остава да ги изпечете. Загрейте гофретника. Намажете повърхността с малко масло.

гофретник

Добавете 2-3 супени лъжици тесто и затворете  Внимавайте обаче, тъй като по това време се отделя гореща пара, затова е по-добре предварително да сложите топлоустойчиви ръкавици.

тесто в гофретник

Обикновено гофретите се пекат от 20-30 секунди до 1,5-3 минути. Всичко зависи от настройките на вашето устройство. Проверете повърхността, за да видите дали са изпечени.

домашни гофрети

Ако гофретата е придобила златист цвят, можете да я извадите. За целта просто повдигнете с шпатула или нож и я прехвърлете в чинията.

За много кратко време можете да направите вкусни, ароматни гофрети. Препоръчваме да ги сервирате със сметана или кондензирано мляко.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft