Тази бананова торта е цялата крем, така че когато я опитате, цялата ви уста веднага се изпълва с красивия вкус. Лека е и не затруднява стомаха, а е готова за по-малко от 5 минути. Всичко, което трябва да направите, е да изчакате леко да изстине в хладилника, преди да сервирате.
Без допълнително и продължително готвене, просто смесете съставките и след това подредете бананите. Има освежаващ ефект, така че рецептата е добре дошла за горещите дни, когато ви се похапва нещо леко и студено като сладолед. Ето какво ви трябва за тази Върховна триъгълна торта без печене :
Триъгълна торта без печене
Продукти:
150 г шоколад за готвене
200 г прясно сирене (или извара, несолено)
50 г захар
200 г заквасена сметана или крема сирене
6 банана
кокос за поръсване (по желание)
Приготвяне:
В самото начало начупете шоколада на кубчета и го поставете в купа, която ще поставите в тенджера с вряща вода, за да се разтопи. След това отстранете тенджерата от котлона и оставете да изстине леко.
През това време сложете изварата или друг вид прясно сирене в друга купа. Стрийте хубаво с лъжица, вилица или ръчен миксер, след което добавете захарта и разбъркайте добре съставките. След това добавете заквасената сметана и лесно разбъркайте съставките.
Накрая залейте с разтопения шоколад и разбъркайте с шпатула, докато се образува крем, подобен на тортен. Всъщност този крем е самата торта.
Пригответе бананите по следния начин: отстранете кората, а след това отрежете краищата, трябва да са с приблизително с еднакъв размер и тъпи краища. Поставете по-дебел слой крем върху чиния на едно място.
Подредете три банана един до друг върху крема. Бананите се "затварят" с втори слой от крема, след което върху него се нареждат два банана, а върху тях още един ред крем и последният банан. Трябва да получите нещо като пирамида или кула от карти.
Накрая цялата торта се намазва с крема и се заглажда хубаво. Сладкишът трябва да е с форма на пирамида, след което се поръсва целият в кокос, или в смлени бисквити, орехи, бадеми, лешници на вкус.
Сложете тортата в хладилник за около 1 час, за да стегне и лесно да се нарязва на парчета, без да се размазва.
Да ви е сладко!