Мойте Рецепти
Когато видите златистата им хрупкава коричка, няма да има съмнение - това е ВАШАТА рецепта! Доверете се на Джейми Оливър, рецептата му няма да ви разочарова.
Обелете картофите и ги сварете за 10-тина минути във вряща подсолена вода. Отцедете ги. Разрежете на половинки и ги подредете в тава, намазана с избраната от вас мазнина (за здравословна версия - зехтин, но за истински хрупкава коричка - гъша мас). Подредете картофите на един пласт. Поръсете с малко сол и черен пипер и пъхнете във фурната на 190 градуса за половин час.
Щом се зачервят, извадете ги и леко притиснете повърхността им с преса за картофи - така ще останат пърхави и пухкави отвътре. След това поръсете обилно с избраната прясна подправка, а за още по-неустоим аромат добавете и скилидки чесън.
Допечете до хубава коричка.