ПЕРФЕКТНИЯТ сладкиш за всеки ден! Без яйца, само вода, захар и сладко - по-вкусен от кекс и реване!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ПЕРФЕКТНИЯТ сладкиш за всеки ден! Без яйца, само вода, захар и сладко - по-вкусен от кекс и реване!
ПЕРФЕКТНИЯТ сладкиш за всеки ден! Без яйца, само вода, захар и сладко - по-вкусен от кекс и реване!
50545
ПЕРФЕКТНИЯТ сладкиш за всеки ден! Без яйца, само вода, захар и сладко - по-вкусен от кекс и реване!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да хапнете нещо леко и вкусно, без да се чувствате виновни, то този сочен сладкиш е за вас. Прави се от няколко прости съставки, без яйца, само с малко вода, захар и няколко лъжици сладко по ваш вкус.

Това прави въпросния десерт изключително икономичен и евтин , а освен това от него няма да ви натежи - можете да изядете 2-3 парчета без да ви заболи коремът. Сладкишът върви добре с кафе, докато си бъбрите с приятели, а на децата може да го сервирате с чаша топло мляко. Ето съставките, от които се нуждаете, за да си го приготвите дома лесния Сладкиш за всеки ден :

сладкиш със сладко

Сладкиш със сладко за всеки ден

Продукти: 

400 мл вода

12 супени лъжици захар

20 супени лъжици брашно

4 супени лъжици конфитюр или мармалад по ваш вкус

8 супени лъжици смлени ядки (орехи)

1 чаена лъжичка сода бикарбонат

10 г бакпулвер

За намазване:

4 с. л.

сладко или мармалад

4 с. л. смлени орехи

Приготвяне: 

Първо се смесват всички сухи съставки, а накрая се добавят мокрите съставки. В по-дълбока купа сложете 20 лъжици брашно, най-добре универсално бяло брашно тип 400. Към брашното добавете 12 лъжици захар, няма нужда да добавяте повече, защото сладкото е достатъчно.

яйчена смес

Добавете 1 чаена лъжичка сода за хляб и 10 г бакпулвер. Добавете 8 супени лъжици смлени орехи и разбийте всички съставки фино с тел за разбиване. Ако желаете може да добавите към сместа малко какао, канела или смлени бисквити.

тесто със сладко

След това добавете сладкото, приблизително 4 пълни лъжици, разбъркайте и след това налейте 400 мл вода, със стайна температура. Водата се добавя постепенно при непрекъснато бъркане с тел или бъркалка. Когато се добави цялата вода, разбъркайте сместа, докато стане консистенция като тесто за палачинки.

Сместа трябва да е еднородна и добре смесена, без бучки от сухите съставки. В по-малка тава или огнеупорен съд с размери не по-малки от 30х20 см се слага хартия за печене и се закопчава добре в краищата. Включете фурната да загрява на умерена температура, на 200 градуса.

Докато фурната се загрява, сместа се оставя да престои около 10-15 минути на стайна температура, за да се поемат фино съставките. След това сместа се изсипва в тавата и се заглажда добре.

тесто за владишка пита

Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса и след 10 минути температурата се намалява на 180 градуса. Сладкишът се пече общо около 30 минути. След изпичане проверете с клечка за зъби дали е изпечен отвътре.

сладкиш без яйца

След изпичане сладкишът се оставя леко да изстине, след което се намазва с 4 лъжици сладко отгоре, а върху сладкото се поръсват ситно смлени орехи (около 4 лъжици) или може да се поръси с натрошени бисквити. Сладкишът се изважда от тавата, хартията за печене се отстранява и се нарязва на по-малки кубчета и се сервира с кафе или топло мляко. 

сладкиш без яйца

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft