Перфектният шоколадов блат за торти - изпича се идеално равен, реже се на тънко без трошене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектният шоколадов блат за торти - изпича се идеално равен, реже се на тънко без трошене!
Перфектният шоколадов блат за торти - изпича се идеално равен, реже се на тънко без трошене!
16271
Перфектният шоколадов блат за торти - изпича се идеално равен, реже се на тънко без трошене!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако обичате да приговяте домашни торти , то със сигурност знаете, че половината от работата зависи от готовия блат . Много често обаче той не се изпича равномерно, надува се и се напуква при печене или се натрошава, когато опитаме да го разрежем.

Е, не и с тази рецепта за перфектният шоколадов блат за торта! Пропорциите са идеални, а резултатът - повече от добър, както сами ще се убедите, ако го приготвите по долната рецепта:

Перфектният шоколадов блат

Продукти:

10 яйца (белтъците + жълтъците разделени)

16 супени лъжици захар

200 мл олио

200 мл топла вода

2 пак.ванилова захар

800 гр.твърдо брашно

4 супени лъжици меко брашно

4 супени лъжици какао

2 бакпулвера

1 супена лъжица ром или течна ванилия

шоколадови блатове

Приготвяне:

Разбийте 10 белтъка на твърд сняг и ги оставете настрана.

10 жълтъка се разбиват с 16 супени лъжици захар, след което се добавят 200 мл олио и 200 мл топла вода. Разбъркайте и добавете 2 пак.ванилова захар, след това 8 лъжици твърдо брашно и 4 лъжици меко брашно. Добавете 4 супени лъжици какао и 2 пакетчета бакпулвер, а за по-сочен блат добавете малко ром или течна ванилия.

След това на ръка добавете белтъците, бъркайте с лъжица, като я завъртате отдолу-нагоре, докато се съединят двете смеси, като се запази пухкавостта.

Изсипете сместа във форма за торта с диаметър 26 см и почукайте добре в плота, за да излязат всички въздушни мехурчета. Пече се в загрята фурна на 160 градуса около половин час. Когато изстине, блатът се разрязва с тел на части. 

шоколадов блат

шоколадови кори за торта

Относно печенето (забележка от авторката на рецептата): Имам силна фурна, затова всички високи блатове пека на 160 градуса + вентилатор.

Обикновените блатове пека на 180 градуса около 15-20 минути.

перфектният шоколадов блат

Преди печене почуквам добре формата по дъното, за да излезе въздухът и да се изравни сместа.

шоколадови блатове торта

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft