Перфектното тесто за кифли от рецептурника на мама - нежен деликатес, който се топи в устата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Перфектното тесто за кифли от рецептурника на мама - нежен деликатес, който се топи в устата!
Перфектното тесто за кифли от рецептурника на мама - нежен деликатес, който се топи в устата!
45271
Перфектното тесто за кифли от рецептурника на мама - нежен деликатес, който се топи в устата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тестото за нашите меки кифлички  се приготвя лесно, дори и начинаещите ще се справят с него.

Вложената мазнина е отговорна за текстурата на тестото, като го прави еластично и невероятно меко.

Съхранени в херметичен съд кифличките ще запазят структурата си 2-3 дни, разбира се няма гаранция, че дотогава ще останат вкусни.

Можете да подсладите кифличките или пък да ги приготвите в солен вариант - тестото е неутрално на вкус, така че търпи всякакви интерпретации.

По-сладката версия е перфектна със сладко, солената версия може да се използва и за вкусни сандвичи.

перфектното тесто за кифли

Перфектното тесто за кифли

Имаме нужда от:

250 мл прясно мляко

3 супени лъжици кристална захар

1 чаена лъжичка сол

1 яйце

1 пакет инстантна мая

500 гр.обикновено брашно

2 супени лъжици патешка или свинска мас

За намазване:

1 жълтък

едра сол на вкус (по желание)

захар (на вкус)

4 супени лъжици мляко

сусам или маково семе на вкус (по желание)

Приготвяне:

Налейте хладко мляко в купата.

Разбъркайте маята, една супена лъжица захар, покрийте.

Оставете да втаса за 5-8 минути.

Брашното се пресява в купа и се смесва със солта.

Добавете останалата захар, мазнината, яйцето и втасалата мая.

Замесва се тесто.

Покрийте лъскавото, еластично тесто с кърпа и го оставете на топло за час, докато удвои обема си.

Втасалото тесто разделяме на две части.

меко тесто

Разточете тестото в кръгла форма.

След това го нарежете на триъгълници и навийте всеки във формата на руло.

домашни кифлички

Нареждаме кифличките в тава, застлана с хартия за печене, покриваме ги с кърпа.

Оставете да втасат още 30 минути.

След това намажете кифличките със смес от жълтък и мляко.

разбит жълтък

По желание ги поръсете със сол, мак или сусам или захар.

След това сложете тавата в предварително загрятата фурна.

Пече се 15-20 минути на 180°C до златисто.

козуначени кифли

Желаем ви добър апетит!

домашни кифли в мармалад

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft