Петел яхния
23 Май 2012
34097
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. петел
1000 гр лук/кромид - стар
150 гр домати
20 мл доматено пюре
20 гр брашно
125 гр масло
100 гр. черни маслини без костилки
1 ч.л. червен пипер
1/2 вр. магданоз пресен
Лукът се нарязва на тънки филийки и се задушава в маслото и малко вода. Прибавят се червеният пипер, доматите, настъргани на ренде, месото, нарязано на порции, 1-2 к.ч. топла вода и сол на вкус. Когато омекне, към месото се прибавят препеченото брашно, размито в малко студена вода и черен пипер на вкус, както и предварително обезкостените маслини. След десeтина минути ястието се отстранява от огъня и се поръсва със ситно нарязан магданоз. Поднася се с варени на пара картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари