450 гр. домати (нарязани на тънки филийки)
150 гр. дребни доматчета (разполовени)
2 глави червен лук (обелени и нарязани на тънки филийки)
3 скилидки чесън (обелени и смачкани)
1 супена лъжица зехтин
150 гр. сирене (Mozzarella - нарязано на тънки филийки или малки топки бейби-моцарела)
55 гр. пресен босилек (грубо накъсан)
2 супени лъжици оцет
сол и черен пипер на вкус
Сложете доматите, чесъна и лука на плоска тавичка и ги поръсете със зехтина. Сложете ги в средно нагорещена фурна и печете докато доматите и лука започнат да се оцветяват по ъглите. Смесете сиренето и босилека и ги разбъркайте с доматите. Печете отново докато сиренето започне да се топи. Сложете в чиния за сервиране и поръсете с оцет, сол и черен пипер на вкус.
Препоръки: Сервирайте като прясна лятна салата, към ястия с пиле, риба, към лазаня или към спагети по болонски.