Печена пъстърва в бяло вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печена пъстърва в бяло вино
Печена пъстърва в бяло вино
admin
Добавена от: admin
13137
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 пъстърви
100 г бяло вино
парченце лук
морков
целина
половин скилидка чесън
олио
лимон
сол

 Подсушаваме, посоляваме и изпържваме почистените пъстърви в сгорещено олио. Изпържваме нарязания на колелца лук, нарязания на парченца чесън и нарязаните на ивички зеленчуци в олио, прибавяме виното. Прехвърляме соса с виното и зеленчуците в тавичка, на дъното й нареждаме кръгчета лимон, а върху тях подреждаме пъстървите. Печем в умерена фурна до омекване, като от време на време поливаме рибките със соса от тавичката. Прехвърляме омекналите пъстърви в чинии, заливаме ги с прецедения сос, прибавяме парченца лимон и поднасяме с варени картофи и зеленчукова салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft