Печена скумрия със слънчогледов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печена скумрия със слънчогледов сос
Печена скумрия със слънчогледов сос
admin
Добавена от: admin
16407
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 скумрии (по около 600 гр. всяка)
4 кръгчета лимон
2 скилидки чесън
зехтин
сол
черен пипер
За соса:
120 г слънчогледово семе
2 скилидки чесън
1 китка магданоз
6 супени лъжици лимонов сок
зехтин
сол
черен пипер

Почистете рибата, отстранете люспите под течаща студена вода. Подправете със сол, черен пипер и с малко зехтин. Поставете рибите в два листа хартия за печене, напълнете ги с чесън и нарязан лимон и ги увийте добре в хартията. Печете рибата в предварително нагрята до 180С фурна около 25 минути.
През това време пригответе соса: разбийте с пасатор слънчогледовото семе с чесъна, сол и черен пипер, прибавете малко лимонов сок и 12 лъжици зехтин до получаването на хомогенен сос. Добавете нарязания магданоз. Извадете внимателно рибата от хартията, поръсете я с получения при печенето сок и сервирайте заедно с приготвения сос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft