2 ч.л. къри на прах
1 ч.л. смлян червен пипер
½ ч.л. морска сол
¼ ч.л. смлян черен пипер
¼ ч.л. горчица (или същото количество смлян хрян)
¼ ч.л. смлян кимион
1 кръгла тиква
1 с.л. зехтин
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тавичка за печене с фолио. В малка купа смесете първите 6 съставки (до кимиона). Разрежете тиквата на половина през дръжката. Натъркайте всяка половинка тиква (вътрешността) със зехтин. Поръсете със сместа от подправки и ги втрийте добре в месото на тиквата. Сложете двете половини върху предварително приготвената тавичка с вътрешността нагоре. Изпечете тиквата - около 1 час, или докато стане много мека и крехка. Когато сте готови, извадете от фурната и оставете да се охлади леко преди сервиране. С лъжичка гребете от вътрешността във всяка порция и поднесете в десертни чинии.