1/2 чаша нискомаслено прясно мляко
около 1/2 ч.л. лют сос
1 белтък
1 чаша царевично брашно
1/4 ч.л. морска сол
2 големи зелени домата, нарязани на кръгчета с дебелина около 0,5 см.
1 тиквичка, нарязана по същия начин
спрей за готвене или друга мазнина
Загрейте фурната на 225 градуса. Покрийте голяма тавичка с хартия за печене.
Смесете млякото, лютия сос и белтъка. Разбъркайте царевичното брашно и солта в друг съд. Потапяйте доматените и тиквените резени първо в млечната смес, а след това - в царевичната, като обръщате внимателно, за да се покрият добре.
Намазнете голям тиган с незалепващо покритие и сложете на умерен огън. Сложете вътре половината домати и тиквички на един пласт и запържете, докато се зачервят леко от двете страни - 3-4 минути.
Прехвърлете готовите резени в тавичката и запечете, докато тиквичките и доматите станат златисто-кафяви от двете страни - около 8 минути. Изчистете тигана и повторете с останалите зеленчуци. Поднесете горещи, със сос по желание!