Печени зеленчуци по италиански
18 Юли 2014
19557
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Разрежете чушките по дължина на половинки, почистете ги от семената и ги подредете в тава за печене. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 220 ° C.
Когато са готови, обелете ги и нарежете на лентички.
Нарежете тиквичките на колелца. Чесъна нарежете на малки парченца. Измийте и подсушете босилека и нарежете листенцата. Моцарелата нарежете на филийки.
Намажете леко подходяща тавичка с мазнина, подредете вътре чушките, моцарелата, тиквичките и маслините. Посолете и поръсете с малко черен пипер. Смесете маслото/зехтина с чесъна и босилека и със сместа залейте зеленчуците. Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C 25 - 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари