Печени картофи по италиански. Една различна рецепта за всички любители на този прекрасен и полезен зеленчук

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Печени картофи по италиански. Една различна рецепта за всички любители на този прекрасен и полезен зеленчук
Печени картофи по италиански. Една различна рецепта за всички любители на този прекрасен и...
23125
Печени картофи по италиански. Една различна рецепта за всички любители на този прекрасен и полезен зеленчук
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има хиляди начини да се приготвят картофите и признаваме, че сме почитатели на всички тях. Днес ви показваме една различна рецепта за любимите на този зеленчук. Става дума за печени картофи приготвени по начин, който ще направи тази вкусна храна да се топи в устата ви.

Съставки :

- 8 картофи със среден размер, измити и нарязани на кубчета 
- 120 г. пармезан 
- 60 г. галета 
- ¼ чаша зехтин 
- 2 супени лъжици къри (или някоя друга ваша любима подправка)

 

Подготовка

1. Загрейте фурната до 250 градуса.

 2. Измийте и нарежете картофите на кубчета. В тенджера със среден размер поставете вода, добавете картофите и варете за около 10 минути, само докато малко омекнат.

 3. В купа смесете пармезанът с галетата и кърито. 

4. Вече прецеденитв от водата картофи гарнирайте със зехтин .

 5. Поръсете ги със смес от пармезан и галета, докато не забележите, че всички кубчета са добре поръсени със сместа.

 6. Печете 30 минути във фурната или докато картофите не получат златисто-червен цвят.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft