Печени картофи с кашкавал и шунка
22 Юли 2014
19099
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 гр. кашкавал
150 гр. шунка
джинджифил по желание
черен пипер, млян
10 картофа, необелени
2-3 домата
зехтин
доматено пюре по желание
чесън по желание
мента/джоджен
копър
чубрица
риган
Картофите се нарязват на половини и се подреждат в предварително намазана с масло тавичка. Върху всяка половинка се настъргва кашкавал, малко от шунката, нарязват се тънки кръгчета от доматите и се слага по едно кръгче върху всеки картоф. Добавя се малко доматено пюре и накрая се поръсват с избраните подправки. Пекат се на умерена температура (180 градуса) около 40 мин. Когато се изпекат, се поднасят с кисело мляко или сметана, подправени с копър.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари