600 гр. картофи
300-350 гр. пилешко месо
100 гр. пушена сланина (бекон)
10-15 черни маслини (без костилки)
малко див лук (или 2-3 стръка пресен лук)
1 чаена лъжичка розмарин
малко едра сол
черен пипер
малко шарена сол
50 милилитра бяло вино
50-70 милилитра сметана за готвене
Картофите измийте, обелете и нарежете го на малки кубчета. Пилешкото месо, бекона и дивия лук нарежете на малки парченца. В хаванче счукайте розмарина заедно с другите подправки.
В дълбока тавичка за печене поставете картофите, месото, бекона и дивия лук. Залейте с бяло вино и добавете счуканите подправки. Разбъркайте добре.
Отгоре изсипете от сметаната за готвене и разпръснете нарязаните на половинки маслините.
Тавичката покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна около 30 минути. Махнете фолиото и печете още петнадесет минути.