Печени картофки с тиквички и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Печени картофки с тиквички и кашкавал
Печени картофки с тиквички и кашкавал
admin
Добавена от: admin
41230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. пресни картофи
1 кг. тиквички
1 връзка пресен копър
200 гр. сирене
100 гр. кашкавал

Нарежете тиквичките на колелца с дебелина 1 см, посолете ги и оставете за около 30 минути да пуснат горчивия си сок, след което ги отцедете добре. Пресипете в тавичка. Пресните картофки измийте добре и без да ги белите ги прибавете към тиквичките.
Натрошете сиренето, а копъра нарежете на дребно. Прибавете ги към картофите и тиквичките, добавете и 2 супени лъжици олио/зехтин и объркайте всичко добре с ръка, за да се овкусят добре зеленчуците.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 мин. Може да поръсите с настърган кашкавал 5 мин, преди да извадите тавата от фурната, за да придобие ястието апетитна хрупкава коричка.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft