Печени картофки с тиквички и кашкавал
18 Май 2013
41230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете тиквичките на колелца с дебелина 1 см, посолете ги и оставете за около 30 минути да пуснат горчивия си сок, след което ги отцедете добре. Пресипете в тавичка. Пресните картофки измийте добре и без да ги белите ги прибавете към тиквичките.
Натрошете сиренето, а копъра нарежете на дребно. Прибавете ги към картофите и тиквичките, добавете и 2 супени лъжици олио/зехтин и объркайте всичко добре с ръка, за да се овкусят добре зеленчуците.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 мин. Може да поръсите с настърган кашкавал 5 мин, преди да извадите тавата от фурната, за да придобие ястието апетитна хрупкава коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари