За кюфтетата:
500 гр. кайма смес
3 супени лъжици галета
3 супени лъжици прясно мляко
60 гр. настърган пармезан
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 чаена лъжичка горчица
1 чаена лъжичка смес от подправки (босилек, риган, розмарин, магданоз)
на вкус - сол, черен пипер
За соса:
1 скилидка чесън
1 (850 мл) консерва нарязани домати
2 супени лъжици босилек
2 супени лъжици захар
на вкус - сол, черен пипер
125 гр. моцарела
Нарежете лука и чесъна за кюфтетата и ги поставете в дълбок съд. Добавете месото. В друга купа смесете галетата с млякото и ги добавете в месото. Сложете и останалите съставки - яйцето, горчицата, подправките, пармезана и хубаво омесете. Оформете от сместа кюфтета и ги изпържете.
Сос: Нарежете лука и го сложете да се пържи в дълбок тиган. След като се зачерви, добавете доматите и подправките. Посолете на вкус и оставете да къкри 10-тина минути на средна температура.
Включете фурната да се загрява на 200 градуса.
В тавата, в която ще печете, поставете готовия сос, подредете кюфтетата върху него. Върху всяко поставете по едно-две парчета моцарела и ги сложете да се пекат около 12-15 минути.