Печени миди с кашкавал и босилек
8 Януари 2013
13611
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измийте мидите с топла вода, почистете ги от черупките (ако са замразени - размразете и почистете) и ги поставете на дъното на йенска тавичка. Нарежете ситно босилека и го объркайте с маслото. Получената пастичка разстелете върху мидите. Най отгоре настържете кашкавала, покрийте с капак или алуминиево фолио и задушавате във фурна на 18 - градуса около 20 минути. Към края на печенето отстранете фолиото/капака и оставете мидите да се допекат, докато кашкавалът порозовее.
Поднесете запечените миди в черупките им или обелени.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари