Печени патладжани със сирене
23 Септември 2013
25718
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 големи патладжана
1-2 скилидки чесън
60 мл олио/зехтин
20 мл балсамов оцет
80 гр краве сирене
босилек (магданоз)
черен пипер
сол
Измийте патладжаните както са с кората. Изпечете ги в слаба фурна, докато омекнат добре и пуснат сока си. През това време счукайте чесъна, смесете го със зехтина, балсамикото и малко сол. Щом патладжаните изстинат, обелете кожата им, като оставите дръжките. Подредете ги в чинии,залейте ги с чесновия сос и наръсете всяка порция с натрошеното сирене, малко босилек (магданоз) и черен пипер. Поднесете ястието топло!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари