Ред чушки, ред магданоз, ред чесънче и заливаш с марината! №1 сред зимнините с чушки! Няма по-вкусна салата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ред чушки, ред магданоз, ред чесънче и заливаш с марината! №1 сред зимнините с чушки! Няма по-вкусна салата:
Ред чушки, ред магданоз, ред чесънче и заливаш с марината! №1 сред зимнините с чушки! Няма...
13467
Ред чушки, ред магданоз, ред чесънче и заливаш с марината! №1 сред зимнините с чушки! Няма по-вкусна салата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте тази рецепта за уникални Печени чушки с чесън в марината и ще съжалите, че не сте направили двойно количество. Вместо да купувате мариновани чушки, вече ще си ги приготвяте сами, защото технологията е много проста, а резултатът е с уникален вкус:

"Тази рецепта е точно за тези, които обичат чушки, подправени с чесън. Специално приготвям тези мариновани чушки за моя скъп мъж, който казва, че са по-добри от тези в ресторанта. Между другото, наследих рецептата от майка ми." - това ни пише читателката, която бе така любезна да сподели рецептата си с нас. Ето какво ви трябва за уникалните Мариновани пиперки с чесън :

мариновани пиперки с чесън

Печени пиперки с чесън в марината

Продукти: 

50 броя месести едри червени чушки

250 мл олио

250 мл бял оцет 9%

1 шепа захар

1 шепа сол

2-3 глави чесън

2 връзки пресен магданоз

1 пак.черен пипер на зърна

Приготвяне: 

Както при всички рецепти, чушките първо се измиват добре под течаща студена вода, отцеждат се и се избърсват с кухненска кърпа. След това ги запечете на котлон от двете страни, както когато ги печете за лютеница, например. Извадете ги още горещи в тенджера с капак или в пликчета и ги оставете да изстинат.

белени чушки

След това ги обелете, но не е необходимо да ги цепите или да премахвате семките, а само дръжките. Оставете ги цели. В по-дълбока и широка тенджера се смесват олиото, оцетът, солта и захарта, след което сместа се слага на огъня да заври.

Когато марината заври, чушките се пускат в нея внимателно, за да се "попарят" в маринатата и да поемат вкусовете. Това трябва да стане на слаб огън, а течността просто да "къкри".

Не трябва да бъркате чушките, а само да разклатите тенджерата. Максималната продължителност на тази процедура е 10 минути. След това почистете чесъна и го нарежете на ситно, след което го смесете с наситнения магданоз и зърна черен пипер.

Чушките, като изстинат малко, се нареждат в чисти буркани: ред чушки, отгоре чесън и магданоз, пак чушки и така докато се напълни бурканът. Напълнете буркана с марината.

буркан печени чушки

Оставете така напълнените буркани една нощ отворени, а на другия ден добавете още малко марината (ще забележите, че нивото ще спадне), за да има течност над чушките. Затворете ги добре и ги приберете на тъмно и хладно място. Ако нямате такова място за съхранение, тогава най-добре сложете малко консервант в маринатата и ще траят цяла зима.

печени чушки чесън

мариновани печени чушки

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft