Печени праскови с бадемова коричка
16 Юли 2013
5074
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 зрели праскови
50 гр. бадеми (може необелени)
50 гр. пудра захар (светлокафява)
45 гр. масло
Загрейте фурната на 180ºC. Нарежете прасковите на половинки, махнете ядката и ги сложете в плитка тавичка с отрязаната страна нагоре. Смелете за кратко бадемите в блендер, докато заприличат на едър пясък. Прибавете захарта и маслото и смелете отново за много кратко. С лъжичка нанесете от бадемовата смес върху прасковите и запечете за около 45 минути, докато прасковите омекнат много добре, а топингът стане хрупкав. При поднасяне сложете малко разбита сметана отгоре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари