Печени ребърца в билкова марината

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Печени ребърца в билкова марината
Печени ребърца в билкова марината
admin
Добавена от: admin
29610
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

около 1,5 кг. ребра (8 ребърца)
2 с.л. накълцан чесън
1 ч.л. от всяко – розмарин, мащерка, градински чай и риган, нарязани (ако са пресни)
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. сос Уорчестър
2 с.л. червено вино - портвайн или друго качествено
1 ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
2 с.л. зехтин

В купа смесете чесъна, розмарина, мащерката, градинския чай, ригана, лимоновия сок, соса Уорчестър, виното, черния пипер, солта и зехтина. Разбийте добре, докато съставките се поемат.
Натрийте с получената марината ребърцата от всички страни и ги поставете в закопчаващ се плик да се мариноват цяла нощ (или поне 6 часа).
Загрейте фурната на 150 градуса и покрийте тавичката с алуминиево фолио. Поставете ребрата на един слой отгоре. Залейте ги с останалата марината. Изпечете ги за около час и 15 минути. Трябва да бъдат кафяви на цвят, но не прегорели, и месото да се отделя лесно от кокала. Извадете тавичката от фурната и покрийте с алуминиево фолио за 15-30 минути. Така твърдите краища на ребрата ще омекнат, а месото ще остане сочно. Поднесете топли.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft