Печени сардини в лозов лист с домати и чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Печени сардини в лозов лист с домати и чушки
Печени сардини в лозов лист с домати и чушки
admin
Добавена от: admin
11334
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 4 – 5 порции:
250 гр. сардини (12 рибки), изчистена от люспите и вътрешностите и измити
1 зелена, червена или жълта чушка (или смес от трите), нарязани на половинки и разрязани на дълги ивици
10-12 чери доматчета, на половинки
сока на половин лимон
12 консервирани лозови листа
30 мл (2 с.л.) зехтин
5 мл (1 ч.л.) червен пипер на люспички
сол и смлян черен пипер на вкус
резени лимон за сервиране
шепа пресен копър, грубо накълцан – за украса
 

Загрейте зехтина в тиган и сотирайте вътре чушките за 3-4 минути. Изсипете и доматите в тигана и ги разбъркайте, за да се размесят добре. Подправете със сол и пипер и добавете червения пипер. Смесете всичко добре и изключете котлона.
Разстелете лозовите листа на гладка повърхност и поставете по една сардина върху всяко листо. Увийте всяка рибка хлабаво в един лист, подобно на пура. Намажете листата с малко зехтин и ги поставете със сгъвката надолу. Прехвърлете сардините в тавичка за печене. Разпределете сместа с чушките и доматите между рибките. Изстискайте половин лимон върху сместа. Загрейте грила на средна степен. Сложете тавичката под грила за около 15 минути, като обръщате рибките през 2-3 минути, докато листата се запекат. След като са готови, поръсете рибите с пресен копър и поднесете ястието горещо, гарнирано с резени лимон.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft