Нашите печени свински ребра в сладък сос ще завладеят гурме душата ви от първия опит. И този, който пече, също със сигурност ще бъде доволен от резултата. Приготвянето на това предястие е лесно. Ребрата в ресторантски стил обаче са изискани, сочни и ароматни. Като цяло това е рецепта за цял празник, а не само за всеки ден. Така че се наслаждавайте!
Печени свински ребра
Съставки
1,2 кг свински ребра
100 кетчупа
0,5 чаена лъжичка сух чесън или 3-4 скилидки
4 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици кафява захар
0,5 лимон
0,5 чаена лъжичка сладък червен пипер
100 г ябълков сос (можете да вземете бебешка храна)
0,5 чаена лъжичка канела
готвене
Смесете всички съставки с изключение на месото, за да направите марината
Смесете добре свинските ребра със соса. И мариновайте в хладилник за поне половин час. Но по-дълго е по-добре - час и половина.
След половин час месото трябва да се прехвърли в тава за печене. Покрийте с фолио и сложете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 50 минути.
След фолиото трябва да извадите и да продължите да печете ребрата още 30-40 минути без него. И на всеки 10-15 минути ребрата трябва да се намазват със сос отгоре, така че да се накисне добре месото. Когато се появи златиста коричка, извадете я от фурната.
Предлагаме ви да гледате и видеото с приготвянето на тази вкусотия, ще ви бъде доста полезно
Съветваме ви да приготвите това вкусно нещо възможно най-скоро и пишете за нас в коментарите за вашите впечатления. Добър апетит!