Печени толумбички

вход през zajenata.bg
Печени толумбички
admin
Добавена от: admin
145864
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чашка =115 мл
4 чаши вода
2 чаши олио
5 яйца
15 с.л. брашно
За сиропа:
4 водни чаши вода
4 водни чаши захар

Смесете водата и олиото в тенджера и загрейте до завиране. Прибавете цялото брашно наведнъж и бъркайте енергично, докато сместа се събере на гъсто тесто, което се отделя от стените на тенджерата. Дръпнете съда от огъня и оставете сместа да се поохлади. След това добавете едно по едно яйцата, като бъркате с миксер след всяко, докато се поеме от тестото. 

Напълнете със сместа шприц и шприцовайте толумбичките върху покрита с хартия за печене и намазнена тава. 

Печете ги първите 10 минути на 190 градуса, след това още 20-тина минути на 165 градуса. Ако сметнете за необходимо, оставете ги във фурната още 5-7 минути. 

Сварете сироп от водата и захарта. Щом заври, оставете го да ври още 5-7 минути. Дръпнете от огъня и след 10 минути започнете да пускате толумбичките в горещия сироп, като ги държите по около половин минута, така че хубаво да попият от сиропа от всички страни. Прехвърлете ги в дълбок съд (тавичка). Останалия сироп възварете отново и оставете да ври още 3-4 минути, след което залейте с него готовите толумбички. В рамките на 1 час ги обръщайте 2 пъти, след което вече ще са готови за консумация. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft