Печено люто пиле

вход през zajenata.bg
Печено люто пиле
admin
Добавена от: admin
11952
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 пилешки бутчета с горна част
4 пилешки бутчета (без горна част)
2 люти чушки
1 глава лук
200 мл. пилешки бульон от кубче
• За маринатата:
70 мл. зехтин
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка кимион
2 ч.л. шарена сол или чубрица (пикантна)
2 чаени лъжички смлян чесън
1 с.л. оцет

В съд разбъркайте добре зехтина с солта, кимиона, чесъна, шарената сол и оцета. Поставете пилето в дълбок съд. Залейте с маринатата и разбъркайте месото, така че напълно да се облее. След това покрийте съда и го оставете в хладилник за около 6 часа. По желание можете да го приготвите от предната вечер и да оставите в хладилник цяла нощ. 
Сварете бистра пилешка супа от бульона. 
Загрейте фурната на 220 градуса. В тавичка поставете нарязания лук и нарязаните люти чушки. Върху тях поставете пилешкото и го залейте с марината от същия съд. След това залейте тавата и с пилешкия бульон. 
Печете месото 15 минути при температура от 220 градуса. След това намалете температурата на фурната на 180 градуса и печете още 20 минути. От време на време разбърквайте месото. Накрая отново увеличете температурата и оставете пилешкото месо още десетина минути да се запече, така че да получи красив цвят. 
Сервирайте го с гарнитура по желание. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft