Пилето заема челно място в рецептите, които готвим в днешно време.
По тази причина ви предлагаме поредната впечатляваща рецепта за приготвяне на пиле с марината по гръцки.
Маринатата е на основата на кисело мляко, лимонов сок и мерудии и превръща обиичайните пилешки бутчета във вкусно и незабравимо ястие. Между другото, бутчетата биха могли да се заменят с друга част от пилето.
Пилешки бутчета по гръцки във фурна
Необходими продукти:
1 с.
2 килограма бутчета (кълки, крилца)
2 с. л. зехтин
1/2 с. л. сух риган
сол, смлян черен пипер на вкус
2-4 скилидки чесън
2 с. л. сок от лимон
кора лимон
шепа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя маринатата. Смесвате зехтина с киселото мляко, добавяте счукания чесън, черен пипер, сол, риган, лимонов сок и кората от лимон. Разбъркавате, добавяте нарязания магданоз.
"В подходящ плик поставете бутчетата и добавете маринатата. Затворете и масажирайте месото, докато се напои добре с марината. Оставете торбичката в хладилника за 2-3 часа, а може и през нощта."
"Загрейте фурната до 190 градуса. Поставете месото с маринатата в огнеупорна тава, покрийте с фолио и печете половин час, след това отстранете фолиото и оставете месото, за да получи златиста коричка."