Печено пиле в бекон
29 Януари 2014
15744
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Едно по-голямо пиле
¼ килограм по-сух бекон
¼ литър кисела сметана
1 чаша прясно мляко
сол и лимонов сок на вкус
Измийте пилето и го осолете, а бекона нарежете на тънки ивици. Увийте цялото пиле в ивиците бекон и завържете с чист бял конец. Така приготвеното пиле поставете в дълбок съд, а след това пъхнете в загрятата фурна. Долейте малко вода, за да е по-сочно пилето. Щом пилето е изпечено, намажете го със сметаната, след което залейте с млякото. Накрая добавете малко сол и лимонов сок и го сложете обратно във фурната за няколко минути.
Поднесете с прясна салата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари