Печено пиле на сол
22 Декември 2011
92503
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пилето (1 бр) се измива и подсушава. Дъното на кръгла тава се покрива с 1 пръст сол (200 г). Върху солта се слага пилето и се пече на фурна до пълна готовност - докато получи златиста коричка отвсякъде.
За да стане по-сочно, пилето може да се разреже откъм корема, да се разпъне, така че двете крилца и двете бутчета да стърчат нагоре, и тогава да се постави върху солта. Така и печенето ще отнеме по-малко време.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари