Печено пиле със спанак и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Печено пиле със спанак и сирене
Печено пиле със спанак и сирене
admin
Добавена от: admin
28956
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1 пиле (или 2-3 порции пилешки гърди)
1 кг пресен спанак
200 гр. краве сирене
200 гр. кисело мляко (1/2 кофичка)
2 яйца
1 с.л. брашно
2-3 с.л. краве масло
1 морков
1 глава кромид лук
подправки на вкус - сол, черен пипер на зърна, копър, червен пипер


Сварете пилето в достатъчно количество подсолена вода. Добавете нарязаните зеленчуци - моркова, лука, а също и част от подправките. Щом месото се свари, извадете го от тенджерата и попарете в останалия бульон измития и накълцан на едро спанак (7-8 минути са достатъчни).  Извадете и отцедете спанака.
Разбийте яйцата с киселото мляко, брашното и половината от сиренето (100 гр). Разредете сместа с част от бульона, след което добавете спанака и разбъркайте всичко много добре. Прехвърлете соса в тавичка, поръсете с копър, черен пипер (или друга подправка), и отгоре подредете нарязаното на порции пиле (или пилешки гърди). Поръсете с червен пипер и залейте с разтопеното масло. Нарежете останалото сирене на парчета и го разпръснете върху соса в тавичката. Печете ястието в загрята силна фурна (на 220-250 градуса) до готовност на соса и докато пилешкото се зачерви приятно.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft