пилешко месо - 3-4 пилешки бутчета
дафинов лист - 1 брой
моркови - 1-2 брой
зелен фасул - 1 шепа, почистен
лук - 1 глава кромид
целина - 1 стрък
чесън - 1 глава
домати - 2 с.л. доматено пюре
сметана - 1 опаковка заквасена
червен пипер - 1 ч.л.
грах - 500 г замразен
брашно - 1 с.л.
копър - 3 стръка
магданоз - 3 стръка
мазнина
сол - на вкус
Сложете пилешкото да се свари със сол, малко черен пипер и дафиновия лист. Нарежете на ситно лука, морковите и целината, а скилидките чесън обелете и ги оставете цели.
Запържете зеленчуците последователно в сгорещена мазнина, като последно прибавите и шепа зелен фасул. Щом омекнат добавете доматеното пюре. Разбъркайте и долейте черпак от пилешкия бульон, посолете и добавете малко черен пипер.
Прехвърлете зеленчуците в тава и разбъркайте с граха. Прибавете пилешкото и го наместете между зеленчуците.
В съд на котлона запържете брашното и добавете сметаната + лъжица червен пипер и накълцаните магданоз и копър. Щом сосът леко се сгъсти го махнете и залейте в тавата над пилето. Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за 30 минути.