8 пилешки бутчета
3 супени лъжици зехтин
1 шепа чери доматчета, нарязани на половинки
½ чаша маслини
6 малки глави лук, обелени и нарязани на половинки
3 стръка мащерка
сол и черен пипер
пресни листенца от мента
натрошено сирене
Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете пилешките бутчета, зехтина, доматите, лука и мащерката в голям съд. Поръсете със сол и черен пипер. Прехвърлете сместа в покрита с хартия за печене тава на един слой. Печете на 165 градуса около 35-40 минути.
Извадете пилешките бутчета, поставете в купа за сервиране и покрийте с фолио. Върнете зеленчуците във фурната и печете, докато станат златисти на цвят, след което печете още 10-тина минути. Със соса и зеленчуците от тавата залейте пилешкото, добавете сол и черен пипер. Гарнирайте с натрошено сирене и листенца прясна мента.