Печено пиле с картофи и кашкавалена коричка
22 Декември 2011
156420
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг пилешко месо
12 бр. малки пресни картофи
3-4 с.л. айрян
3-4 с.л. кетчуп
1/2 ч.л. мускатов орех - смлян
2-3 с.л. олио
100 г кашкавал
сол
босилек на вкус
Месото и картофите се измиват добре и се слагат в съд от йенско стъкло. Прибавят се айряна, кетчупът и подправките. Разбърква се добре и се оставя за 30-40 минути. След това се залива с олиото и се запича на 200 С за 20 минути, след което се усилва фурната на 220 С и се пече още 20-30 минути. След като се извади се поръсва с настърган кашкавал.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари