Мойте Рецепти
4 пилешки бутчета
9 средно големи картофа
1 глава лук
200 гр. бекон
3 яйца
3 филийки стар хляб
прясно мляко за накисване на хляба
5 скилидки чесън
на вкус - сол и черен пипер
масло
Настържете обелените картофи и посолете. Оставете ги да постоят така 10-тина минути, след което изстискайте от течността. Запържете лука в малко олио заедно с бекона, нарязан на кубчета, но не пържете много. Залейте хляба с малко мляко да омекне, след което го изстискайте от млякото и го добавете при настърганите картофи. Добавете и запържения бекон с лука, нарязаните скилидки чесън, яйцата, подправките и разбъркайте сместа. В тавата, в която ще печете пилето, намажете масло и отгоре разпределете сместа с картофи, притискайки с ръце. Отгоре поставете бутчетата, подправени предварително на вкус - подредете ги с кожата надолу, като върху всяко бутче поставете малко парче масло.
Изпечете ястието на 200 градуса и щом леко се запече, обърнете бутчетата с кожата нагоре и оставете да се допекат напълно.