3-4 с.л. зехтин
4 скилидки чесън, счукан
1 с.л. червен пипер
1-2 ч.л. смлян кимион
лют червен пипер на вкус
½-1 ч.л. сол
1/2 чаша кисело мляко
4 пилешки гърди с кост или 12 бутчета
1 консерва нахут (420 гр.), отцеден и измит
1 опаковка чери доматчета (350 гр.)
1 чаша нарязан пресен кориандър
за поднасяне - кускус, ориз или хляб
Загрейте фурната на 225 градуса. Сложете зехтина, чесъна, кимиона, червения пипер, лютия пипер и солта в голяма купа и ги смесете добре. Сложете в купата почистеното и измито пилешко и разбъркайте добре, така че да се оваля от всички страни в подправките. Извадете овкусеното пилешко и го сложете в тавичка. Сложете нахута в същата купа от пилешкото. Добавете 1/2 чаша от кориандъра и объркайте. Изсипете нахута върху пилешкото в тавата. Разпределете отгоре чери доматчетата и сложете в загрятата фурна за 30 минути или до готовност. Междувременно сложете киселото мляко в купа и прибавете ½ - 1 ч.л. кимион, лют пипер и сол на вкус. Извадете пилето от фурната и поръсете с останалия кориандър. Поднесете пилето със соса и поднесете с кускус, ориз или хляб.