27 Септември 2011
26329
Снимков материал: pixabay.com
Пробвайте една нестандартна рецепта за телешкото и няма да съжалявате.
Съставки:
1,25 кг филе от телешко почистено
½ връзка пресен розмарин
¼ чаша зехтин
2 големи скилитки чесън, намачкани
Сол и прясно смлян черен пипер
2 ч.л. лек зехтин, допълнително
Медена горчица при сервирането
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 240°C.
Нарежете ситно 1 с.л. розмарин и го комбинирайте с чесъна и зехтина в малка купичка. Намажете обилно телешкото със сместа. Нанижете останалите стръкчета розмарин под връвките около телешкото. Подправете със сол и черен пипер.
Загрейте останалата част от зехтина в тиган и поставете в него телешкото. Обръщайте периодично и така за около 6 минути или докато покафенее. Поставете телешкото в тава и го полейте със сместа от тигана. Запечете за около 15-20 минути или докато се изпечет както на вас ви харесва.
Преместете телешкото от тавата в плато и го увийте с фолио. Оставете така за около 10-15 минути.
Махнете връвките и стръкчетата розмарин от месото. Нарежете телешкото на тънки парченца и го сервирайте заедно с медената горчица.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари