1 блокче твърдо сирене Тофу (390 гр.)
2 с.л. сусамено олио
2 ч.л. оризов оцет
4 ч.л. соев сос
2 големи скилидки чесън, настъргани
парченце джинджифил около 2-2,5 см., настърган
1/8 ч.л. черен пипер
2 с.л. запечен сусам
2 стръка пресен лук - зелената и бялата част, нарязани на тънко под ъгъл
За да отцедите тофуто, сложете го върху чиста домакинска кърпа, покрийте с хартиена салфетка и поставете отгоре тежък поднос. Поставете върху подноса някаква тежест (например купа или книга) и оставете да се отцеди така за 30 минути.
За маринатата: разбийте сусаменото олио, оцета, соевия сос, чесъна, джинджифила и черния пипер в средна купа. Нарежете тофуто на половинки, така че да получите 2 блокчета, след това разрежете всяко блокче напречно на 6 еднакви ивици; сложете нарязаното тофу в маринатата и оставете в хладилника за 30 минути, като разбърквате от време на време.
Загрейте грил-тиган на умерен огън; сложете вътре тофуто и запържете до златисто от двете страни - около 3 минути на страна. Поднесете украсено с нарязания лук.